235 students

         Dam startul la Concurs!

Poate ca faptul ca acest curs ii pe gratis nu-i de ajuns, desi pot sa va spun ca am petrecut aproape 100 de ore cu totul gandind si scriind acest curs. Eu nici nu cred ca o sa va fie suficient, dar totusi mi-ar placea sa va inregistrati cat mai multi si sa il parcurgeti in liniste si tihna acasa, sa cautati pe net ce nu intelegeti, sa recititi, dar mai ales sa reveniti cu comentarii la fiecare lectie sau cu intrabari in sectiunea Q&A. Puteti sa le puneti si in romana, nu conteaza, dar sa le puneti, iar eu o sa incerc sa va raspund la fiecare. Sau astept si raspunsuri peer-to-peer (de la egal la egal), sa va raspundeti si sa va ajutati intre voi!

Si ca sa va stimulez si ca sa avem si folow-up la curs pentru ca, asa cum spuneam, nu este suficient ci el este pregatirea pentru un training practic, o sa organizez in luna iulie 2019 un training de PLC gratuit de trei zile pentru cei mai activi 3 oameni de pe site. Trainingul va fi gratuit (fara cazare si masa) si o sa fiti fiecare la standul vostru si fiecare o sa programati propriul PLC cu propriile periferice, asa o sa avem sansa sa punem toate cele prezentate aici in practica. Regulamentul ii simplu: o sa iau suma comment-urilor la cursuri, a intrebarilor si a raspunsurilor din sectiunea Q&A pe care le puneti fiecare, dupa user si o sa fac Top 3 care o sa participe gratuit la training. Daca puneti prostii doar de dragul de a da bine la suma, o sa vi le sterg si o sa va si depunctez!

Si mai mult chiar , o sa asteptam de la userii activi pe site propuneri de proiecte de automatizare (dupa modelul cu banzicul pe care vi l-am dat in Sectiunea 5), iar in august 2019 o sa alegem cel mai bun si mai realist proiect, iar noi o sa va ajutam sa il puneti in practica folosind toata infrastructura de care noi dispunem. Si credeti-ma, din vara o sa dispunem de multe lucruri!

          Ce contine cursul de programare PLC:

Cursul de programare PLC contine 7 sectiuni care pornesc fiecare de la cate un material video folosit ca prezentare a PLC Unitronics de tip Samba. Pentru fiecare material video se vor prezenta, explica si detalia cuvintele / aspectele care sunt prezentate pe baza experientei mele de inginer electronist cu experienta practica de peste 5 ani in programare PLC pentru automatizari industriale. Eu voi incerca sa explic si sa detaliez functionarea si programarea PLC dincolo de un anume producator: in acest caz este Unitronics, insa putea fi la fel de bine Siemens, Schneider sau Pro-Face, prezentarea tinde sa atinga modul cum un PLC functioneaza, indiferent de producator.

          Ce limbaj de programare PLC se exemplifica:

Limbajul meu preferat de programare PLC este Ladder Relay (eng. scara de relee). Daca ar fi sa ne uitam un pic la in istoria automatizarilor, intai au fost niste componente electrice interconditionate prin contacte, apoi au aparut releele cu temporizare (mecanica), apoi releele inteligente (smart relays) configurabile cu un minim de program (vezi Siemens Logo), apoi PLC-urile care erau niste controllere mai dezvoltate ce permiteau insa programarea / configurarea lor pe baza de scheme electrice (interconditionare / temporizare / configurare / programare) si de catre ingineri / tehnicieni de profil electric, nefiind necesare ample cunostinte de programare. Desi poate unii il considera azi invechit, preferandu-se limbaje apropiate celor de programare (SCL) sau celor de organizare (Graph), pentru mine ramane baza intelegerii componentei electrice de comanda.

          Cui se adreseaza cursul de programare PLC:

Cursul se adreseaza atat tinerilor absolventi care doresc sa inteleaga intr-un mod practic cunostintele dobandite in timpul scolii cat si tehnicienilor cu profil electric / mecanic / pneumatic / hidraulic care vor sa inteleaga mai bine ce se afla in spatele unui PLC simplu si cum pot ei discuta aceeasi limba cu cel care il programeaza sau chiar sa il programeze ei insisi.

          Cum vedem cursul:

Cursul de programare PLC este gratuit. Inainte insa de a putea sa il vedem, trebuie sa ne inregistram pe site accesand din bara de meniu din susul paginii sectiunea User -> Register. Acolo trebuie sa introducem un nume de utilizator (pe care il vom folosi pe site) numele, prenumele, adresa noastra de email si o parola pentru numele nostru de utilizator. Citim daca dorim termenii si conditiile, bifam apoi casutza ca suntem de acord cu ei, apoi apasam butonul Register. Vom primi apoi un email pe adresa de email introdusa (s-ar putea ca emailul sa ajunga in sectiunea Spam), apoi trebuie sa confirmam inregistrarea prin accesarea unui link din acest email. Acum inregistrarea este gata si ne putem inscrie la curs. Daca avem deja un user (suntem inregistrati), dar nu suntem autentificati, atunci trebuie sa ne autentificam (din meniu sectiunea User -> Login), iar aici introducem numele de utilizator sau adresa de email si parola pe care le-am folosit cand ne-am inregistrat. Apoi accesam din meniul de sus sectiunea Courses, apoi dam click pe Cursul de programare PLC (este posibil ca prima data sa fie necesar sa ne inscriem la curs apasand butonul Enroll).  Fiecare curs are o prezentare generala (Overview), iar continutul lui cu sectiunile (cu lectii video, foto si cu text si quizz-uri cu intrebari) se afla in tab-ul “Curriculum” marcat cu verde in imaginea de mai jos. Apoi se da click pe fiecare lectie ce se doreste a fi vizualizata, iar la final se poate face quizz-ul cu intrebari. Ne vor aparea apoi sectiunile cursului (in numar de sapte), iar fiecare sectiune are o lectie (care contine un material video initial de prezentare PLC, apoi lectia in sine presarata cu imagini si link-uri spre pagini externe pt lamurire) si eventual un Quizz care contine cateva intrebari grila pe baza materialului din lectia corespunzatoare.   Asteptam cu mare interes un feedback (la fiecare lectie se pot pune Commenturi de catre useri) sau in sectiunea noastra de Q&A din meniul principal! Spor!

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
4 based on 8 votes
Brand Name
ARTAN
Product Name
Curs Programare PLC Unitronics - romana
Price
EURO 0
Product Availability
Available in Stock

Instructor

artanro artanro

0.00 average based on 0 ratings

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Free

Leave a Reply

Close Menu
Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
ARTAN